Når livskvalitet veier tungt på vektskåla ble Lillehammer et naturlig valg. Jeg er så glad i fjellet, og mitt mantra har i flere år vært «Et liv i bevegelse er et liv med opplevelse». Lillehammer-regionen innbyr til dette og når jeg bor her trenger jeg ikke dra på ferie lenger! Jeg har tilgang på Norges beste løypenett på ski, og jeg har lært at på Innlandet kjører man ikke spor, man “støyper” dem. Et spor av stolthet der altså. Og om sommeren gleder jeg meg nå til å utforske fjellet her på stisykkel. Det er uendelige muligheter! 

Lillehammer som by har så mye å by på. Jeg har utforsket et stort spenn av kafeer og restauranter, og et repertoar av høy kvalitet hva gjelder mat. Jeg ser konturene av en matregion i framvekst. litt tilsvarende det jeg har sett i Trøndelag. Kanskje blir dette den neste Europeiske Gastronomiske Hovedstaden? Jeg opplever og en nerve i stimuli og puls utenfra da «verden» kommer hit på arrangement og festivaler. Lillehammer er en by sånn nøyaktig akkurat passe stor og passe liten til å trives i. I tillegg må jeg vel si det er livskvalitet å ha fjernet tidstyven med transport.

Velkomsten blant lokalbefolkningen var varm og litt uventet. Naboer, så vel som butikkansatte, ønsket meg velkommen med en inkluderende holdning. Jeg opplever at innbyggerne her utstråler en stolthet over byen sin - for en fin opplevelse!

Og tenk så privilegert jeg er som kan møte dagen med å vandre gjennom Lillehammer sin sjarmerende vinterkledde gågate på vei til jobb. Ofte møter jeg Rune som har blitt et kjent fjes og som er én av dem som ser til at byen ser fin og ren ut for alle oss som bruker den. Et lite smil på vei til jobb, en hyggelig prat = en god morgen! Jeg oppdaget den beste varme sjokoladen med krem på Strada, og på vei hjem blir det ofte en stopp der for å nyte den i solveggen på Lilletorget. Du vet, det er tilgangen på alle disse små positive dryppene i hverdagen som utgjør den lille forskjellen!


Opplevelsen av Lillehammer er beskrevet av Cecilie i Lillehammer-regionen Vekst