God mat, hyggelige folk og inspirerende gründerhistorier – det er Den lille dytten. Ikke minst får du faglig innhold som er nyttig dersom du går med tanker om å starte for deg selv, eller allerede er i gang med egen virksomhet. På denne møteplassen får du mulighet til å skape et spennende nettverk av mennesker som interesserer seg for det samme som deg.

– Gull verdt for oss som driver for oss selv

Årets første inspirasjonskveld ble arrangert på Fabrikken onsdag 31. januar og startet med mat og mingling før Martin Amble Ruge, kreativ leder i Bortelaget, ga deltagerne tips til hvordan de kan tenke kreativt rundt markedsføringen av sin virksomhet. Martin har god erfaring med å bygge merkevarer og lage innhold som treffer.

Deretter var det tid for en liten workshop i regi av Start LHMR – studenter ved Høgskolen i Innlandet som brenner for innovasjon, entreprenørskap og bærekraft, og skaper aktiviteter og bygger nettverk mellom studenter og næringslivet.

Til slutt fikk vi høre to spennende gründerhistorier. Jehans Jr. Storvik etablerte i 2017 IT-selskapet OffCenit, sammen med Marius Stenbakk. Selskapet utvikler nettsider, nettbutikker, mobilapplikasjoner, og drifter tjenester i skyen. Jehans er også medgründer i Digital Agreements, en tjeneste for inngåelse og oppfølging av avtaler om håndverkertjenester mellom byggherre og håndverker. Han fortalte om hva som fikk ham til å starte for seg selv og kom med erfaringer og tips til andre som tenker på å starte egen bedrift. 

– Mye av grunnen til at jeg startet for meg selv var at jeg ønsket å skape min egen arbeidsplass og å forme det sosiale miljøet. Dessuten tror jeg at det å ikke gi drømmen et forsøk er verre enn risikoen du tar ved å satse. Så er det jo ikke slik at man trenger å finne opp kruttet for å starte egen virksomhet. Du kan gjøre noe som noen andre har gjort før deg, og forsøke å gjøre det enda bedre, mener Jehans.

arrangørene ønsker velkommen

Arrangørene ønsker velkommen. Her ved Andrea Indahl, Kristin Aldio, Mathias Westbakken og Torhild Andersen.

Jehans Jr. Storvik forteller om sin etablererreise

Jehans Jr. Storvik fortalte humoristisk om sine erfaringer og fikk mye latter fra salen. 

Martin Amble Ruge forteller om sin etablererreise

Martin Amble Ruge forteller om sin etablererreise til en fullsatt sal.

Martin Amble Ruge fortalte om sin etablererreise, hvor han flyttet sammen med familien fra Oslo til Dombås, og etter hvert så et marked for å tilby det han er best på: idé- og konseptutvikling og innholdsproduksjon for ulike merkevarer. I dag består det kreative byrået han startet, Bortelaget, av fire ansatte og deres arbeid blir lagt merke til langt utenfor vår region. 

– Mitt tips til andre som vil starte for seg selv er å pitche gründeridéen din til så mange som mulig av de du kjenner, før du går for det. Hver gang du pitcher den til andre vil du merke om det er noe i idéen som skurrer eller om det er noe de ikke skjønner med det du vil få til. Da kan du endre og tilpasse dette før du starter opp og toget ruller, råder Martin.

En av de som deltok var Anette Stenumgård, som driver eget foretak innen grafisk design.  

– Arrangementer som dette er gull verdt for oss som driver for oss selv, og de som har et ønske og en drøm om å gjøre det. Martin Amble Ruge hadde noen gode poeng som festet seg særlig hos meg. Det var blant annet dette med å være en kontrast til andre, og ikke tenke så mye på at du skal skille deg ut, eller være unik i markedsføringen av din bedrift. Et annet var å ikke ta markedsføring så alvorlig og at det er ufarlig å feile. Jehans Jr. Storvik tok opp et par ting som jeg føler jeg kan relatere til og som jeg er god på. For eksempel å alltid levere på kvalitet og å være snill, men at man også må være litt egoist når man driver egen virksomhet. En annen ting jeg tar med meg er viktigheten av networking. Her har jeg mye å jobbe med, og der ligger det et stort potensial, forteller Anette. 

Se film fra kvelden her:

Se film fra et av fjorårets arrangementer

Vil du også være med?

Så hyggelig! Vi planlegger flere inspirasjonskvelder i løpet av 2024. Følg med på våre Facebook-sider eller meld deg på vårt nyhetsbrev, så holder du deg orientert om neste arrangement.