Vi samler 100 personer og virksomheter med interesse for Gründerskap, rekruttering og kompetanse i Kulturhuset Banken på lillehammer, og byr på et spennende og variert program.
Dagens konferansier er Øystein Pettersen. Han bør være kjent for de fleste, og han leder oss gjennom dagen.

NB! Kun 100 plasser!

Påmelding innen den 14.09  Meld meg på

Øystein Pettersen

Dagen er tredelt:

  • DNB NXT
  • NÆRINGSDRIV
  • HUBPUB AFTERWORK

Deltageravgiften er kr. 100,-/pers. Denne går uavkortet til ÅRETS NÆRINGSDRIVER 2022, som DU kan være med å nominere. Skriv ditt forslag i påmeldingen.

Påmelding innen den 14.09  Meld meg på

 

      Klokken 09.00 – 12.00: DNB NXT      
Yngvar Ugland DNB
"WTF? Hvordan navigere i tåkehavet?"  
Divisjonsdirektør Yngvar Ugland, DNB  
Yngvar Ugland er DNBs og hele Norges første forbukerteknolog. I tillegg er han divisjonsdirektør for DNB NewTechLab som er ansvarlig for utforsking av nye teknologier i Norges største og eldste bank.
Brage Strand Mobai
“Vår reise og hvor står vi i dag?”  
Adm. Dir. Brage Strand, MOBAI  
Mobai er et spin-off selskap fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet. Vår teknologi er utviklet av internasjonalt anerkjente forskere med ekspertise innen biometriske systemer og toppmoderne angrepsdeteksjon ved Institutt for informasjonssikkerhet og kommunikasjon.  
Mobai er tidligere vinner av DNB NXT Innlandet.
Karen Sann Fougner NORSE CAMP
"Norse Camp - resultatet av en impulstur til Island"  
Karen Sann Fougner  
Norse Camp er en lokal start-up fra Lillehammer, med visjonen "Outdoor In style". De utvikler og importerer taktelt, de har agenturet på Mink Campers i Norge, i tillegg til å utvikle flere friluftsrelaterte produkter hvor kvalitet og funksjon er viktig. Norse Camp eies av gründerne Eivind og Karen. De vil fortelle om den morsomme reisen, som startet med et besøk på Island våren 2019, og hvordan de ser på veien videre for Norse Camp og den neste generasjonen friluftsinteresserte.
 
      Klokken 11.30 - 12.30: Lunsj fra Lillehammer Bakeri      
 
      Klokken 12.30 - 16.00: NÆRINGSDRIV       
 
Gro Eva og Sigurd LILLEHAMMER BAKERI
“Lillehammer Bakeri – en suksess fra dag en”  
Gro-Eva Lyngås Owren og Sigurd Owren.  
I 2021 etablerte Lillehammer Bakeri seg i tradisjonsrike lokaler i Mesnasenteret. Etableringen ble svært vellykket, blant annet på grunn av en grundig rekrutterings- og opplæringsperiode. Gründerne forteller om etableringen.

 

Kristian Berg Tomren THALLAUG
“Talentrekruttering i Thallaug ”  
Advokatfirmaet Thallaug v/Kristian Berg Tomren  
Rekruttering av de beste hodene er en vesentlig suksessfaktor for et advokatfirma. Og konkurransen mellom de ledende aktørene i bransjen er tøff. Hvordan arbeider regionens største advokatfirma med å sikre seg de største talentene?   
Advokat/partner Kristian Berg Tomren, som er leder for rekrutteringsteamet i Thallaug, vil fortelle oss nærmere om dette.
Hans Vigstad VARDE
“En pluss en er mer enn to”  
Hans Vigstad, daglig leder i Varde Investeringslaug  
Et godt team er en av de mest avgjørende faktorene for at en bedrift skal lykkes. Det er ett av kriteriene Varde Investeringslaug vil vurdere når de skal gjøre investeringer fremover, men de vil også bidra til å bygge team i eierskapet til bedriftene de skal investere i. De mener samarbeid er veien til å virkeliggjøre den smarte, grønne dalen.
Marte Rønningstad TRAINEE INN
“Samarbeid som nøkkelen til å tiltrekke og holde på nyutdannede talenter”  
Marte Rønningstad, tidligere trainee og prosjektleder i Trainee Innlandet  
Trainee Innlandet har som formål om å tiltrekke og beholde kompetanse i Innlandsregionen. Gjennom et samarbeid mellom flere ulike virksomheter, er deres rolle å rekruttere unge, nyutdannede mennesker med høyere universitets- eller høyskoleutdannelse.
Kjetil Nordby IKOMM
“Talent finnes overalt for den som leter”  
IKOMM, Kjetil Nordbye  
Med stort underskudd på ikt-kompetanse i markedet, måtte Ikomm tenke nytt for å rekruttere talenter. Med Ikomm Academy ønsker de å bevise sin hypotese om at det sitter veldig mange gode it-hoder rundt omkring, men som av ulike årsaker ikke har de papirene som kvalifiserer til arbeid. Sammen med NAV er de stolte av å kunne vise med handling hvilke muligheter som ligger i det å tenke kreativt, for å få folk ut i arbeid.
Andrea Indahl START
“Hvordan kan studentene bli eller komme tilbake?”  
START LHMR, Andrea Indahl  
Lillehammer er et stort studiested, men andelen studenter som blir igjen etter studiene eller kommer tilbake senere i karrieren er liten. Hva kan næringslivet og samfunnet for øvrig gjøre for å endre på dette?
Jarle_Løvland NORDLANDSFORSKNING
“Traineeordningens betydning for rekruttering til bo- og arbeidsmarkeder i distriktene”  
Jarle Løvland, Nordlandsforskning.  
Nordlandsforskning har gjort en studie av omfang av 13 regionale traineeordninger, hvordan disse er innrettet, og hvilke kortsiktige og langsiktige virkninger disse kan ha for valg av bo- og arbeidsområde, særlig i de minste distriktskommunene.
Hanne Maren Kristensen SKÅPPÅ
“Veileder for ung kompetanse i Gudbrandsdalen”  
Hanne Maren Kristensen, Young Professionals (YP)  
YP har utviklet en veileder for virksomheter som ønsker å tiltrekke seg ung kompetanse, denne kan du laste ned på konferansen og prøve neste gang du skal rekruttere.
 
      Klokken 16.30 – 22.00: Vi forflytter oss til HubLHMR!       
 
HubPub
HubPub – afterwork  
Presentasjon av gründerbedrifter samt etablereropplæringen.  
Vi trenger flere nyetableringer, og denne kvelden får vi høre erfaringer fra noen som er i gang, samt lære litt om hva du bør gjøre hvis du går med tanker om å etablere egen virksomhet.
Trond Kalstad
Trond Kalstad, Glocal Green  
Glocal Green arbeider med å etablere komplette verdikjeder for leveranse av biometanol til; kjemisk industri, som drivstoff til forbrenningsmotorer, samt som hydrogenbærer for bruk i brenselsceller i transportindustrien.  
Det første anlegget planlegges bygget i Øyer!
  
Påmelding innen den 14.09  Meld meg på