Simen Bekken og datteren Pernille er blant de som er engasjert i hundekjøringsmiljøet.

– Vi har stor interesse og lidenskap for hundekjøring. Pernille har egentlig hatt det med seg hele livet. Hun lå i en Voksi-pose fra hun var ett år gammel og begynte å kjøre selv i treårsalderen, forteller han.

– Jeg ser opp til Lars Monsen og Sigrid Ekran, men i det siste har jeg innsett at det største idolet har jo vært pappa, forteller Pernille.

Barn som driver med hundekjøring
Far og datter viser frem diplom

Leder av Gausdal Trekkhundklubb, Eilert Hesthagen, forteller at naturen de har tilgang på er intet mindre enn Norges største organiserte klubbløype. Se den storslåtte naturen i filmen under!

Hundekjøring i vinternatur i Gausdal

Snøsikkert med optimal beliggenhet

– Det som er spesielt med Gausdal i forhold til andre plasser i Norge er at det er snøsikkert her, med lang vinter. Snøen kommer tidlig, ligger lenge og går sent. Det betyr mye for en som skal trene. Gausdal er lokalisert sentralt på Østlandet. Tett inntil E6, ikke så langt fra Oslo, og like ved Lillehammer, der det er arbeidsplasser og alt som er behagelig å ha like i nærheten. Lillehammer er jo bare 20 minutter unna, forteller nestleder i klubben, Trond Ørslien.

Simen driver med hundekjøring i Gausdal
Pernille driver med hundekjøring i Gausdal

På spørsmål om hva som er det beste med å bo i Gausdal - hva som er “den lille forskjellen” for ham, svarer Simen:

– Den lille forskjellen for meg er måten jeg kommer så tett på naturen, slik jeg gjør når jeg står bak et hundespann. Å se samspillet til hundespannet er virkelig en stor opplevelse. Det betyr mye for Pernille og meg og ha en felles interesse. Jeg ser hvor mye det betyr for henne også, og det er veldig artig å ha videreført en såpass sunn interesse til neste generasjon.

Hundekjøring i vinternatur i Gausdal
Personer som gjør klar hunder for hundekjøring

Vil du vite mer?