Få veiledning fra våre næringsrådgivere

Lillehammer-regionen Vekst er førstelinje for gründere i Lillehammer-regionen (Øyer, Gausdal og Lillehammer). Vi jobber med å utvikle regionens næringsliv og en av våre ambisjoner er å gjøre oppstarten enklere for deg som skal starte egen bedrift, samt hjelpe etablerte bedrifter på veien videre.

Ønsker du veiledning fra en av våre næringsrådgivere? Registrer deg her, så tar vi kontakt med deg. Informasjonen du oppgir hjelper oss å forberede en videre oppfølging. Ved spørsmål, ta kontakt med Henning Holmbakken på telefon 917 07 016 eller e-post: hh@vekst.lillehammer.no.

Etablererkurs med Skåppå

Hvert år arrangerer Skåppå kurs for deg som har en idé og vil starte egen bedrift. Her tar dere utgangspunkt i hvor du er i dag, hva du brenner for og dine ideer. Du jobber grundig med ideen din og lærer mer om hva som skal til for å lykkes med den. Over fem kurskvelder jobber dere sammen om å utvikle forrretningsplan og forretningspitch. Kurset gir deg trygghet på veien videre og et nettverk av medgründere og støttespillere. Du vil få kompetanse på følgende temaer:

 • Hvor mye må jeg selge for før ideen min blir lønnsom?
 • Hva er riktig pris og hvordan gjør jeg salget?
 • Hvordan presentere det jeg skal selge?
 • Hvordan få mine første kunder og hva er viktig for dem?
 • Hvem blir mine viktigste støttespillere og samarbeidspartnere?
 • Hvordan stifter jeg selskapet og hvordan drifte innenfor dagens regelverk?
 • Hvordan holder jeg orden på økonomi og regnskap?

Neste kurs starter 12. april og du kan melde deg på her. Kurset koster 1100 kr per deltaker inkl. mva. (første kurskveld er gratis) og inkluderer seks veiledningstimer med Skåppå.

Her kan du lese mer om alle Skåppås etablererkurs, kursdatoer og kurssteder. 

Har du spørsmål, ta kontakt med kursansvarlig Stein Pedersen i Skåppå på telefon 924 44 831 eller e-post: stein@skappa.no.

“Den lille dytten” du trenger

Våren 2023 arrangerer vi i Lillehammer-regionen Vekst en spennende møteplass for deg som tenker på å starte bedrift, sammen med Hub LHMR, Fabrikken, Start LHMR, Ungt Entreprenørskap, Høgskolen i Innlandet og Skåppå. Her kan du få hjelp til å utvikle din forretningsidé. Les mer om Den lille dytten her.

Tips til deg som vil starte egen bedrift

 • Visste du at domenenavn er noen av det første du bør sjekke før oppstart? Ta en titt på navnesok.no og forsikre deg om at navnet du ønsker å bruke er ledig. Her kan du sjekke domenenavn, bedriftsnavn og varemerke på ett og samme sted.
 • Tenker du å starte enkeltpersonforetak? På Altinn sine hjemmesider finner du en helt ny oppstartsveileder som kan gjøre deg bevisst på hva du trenger å finne mer informasjon om før du går i gang.
 • Kjøpe domenenavn? På norid.no får du oversikt over domeneforhandlere i Norge.
 • Ta også en titt på denne e-guiden fra Altinn – laget for å hjelpe deg i valget av organisasjonsform, og dersom du skal etablere bedrift i serverings- eller renholdsbransjen.